Tijd voor de Heineken-proef

Sunday 28 February 2016

Tijd voor de Heineken-proef

De dagen worden langer en we krijgen steeds meer licht. Dus handmatig de computer starten om water te geven loopt op het eind. We gaan weer op instraling en tijd water geven…

Dan wordt het ook weer tijd om aandacht te besteden aan de plekken waar drainwater wordt opgevangen. Zijn de maatbekers nog goed? Ook de EC- en PH-meters moeten weer eens goed schoon gemaakt en geijkt worden. Gooi de oude vloeistof weg en ga met goede materialen aan het nieuwe seizoen beginnen.

U heeft het druppelsysteem ontsmet maar heeft dit ook het effect gehad wat u wilde bereiken? Doe anders even de ”Heineken proef”. Zet een aantal bierflesjes op de mat en controleer of er veel afgifte-verschil tussen de druppelaars zit. Zo niet, dan moet we wat gaan veranderen. Met betrekking tot het automatisch terugspoelen van het zandfilter, geldt hetzelfde. Controleer al deze zaken nu het richting de lente gaat. Wij kunnen u natuurlijk van dienst zijn met ijkvloeistof en handmeetapparatuur. Ook geven we advies bij het schoonmaken van het druppelsysteem tijdens het teeltseizoen. U kunt altijd contact met ons opnemen.

Toon alle nieuwsberichten

Site by Alsjeblaft!