Een jong bedrijf en toch jarenlange ervaring

Al meer dan 25 jaar actief in de glastuinbouw

Al sinds zijn 12e jaar is Dirk-Jan de tuinbouw gaan ontdekken door het plukken van tomaten. Dat was zijn eerste kennismaking met de glastuinbouw. Hierop volgend is hij gestart met de tuinbouwopleiding en heeft bij diverse bedrijven meegedraaid waardoor er een breed beeld van de tuinbouw is ontstaan. Vervolgens heeft Dirk-Jan in de praktijk vele functies vervuld bij onder andere tomaten-productiebedrijven en zaadselectiebedrijven, maar ook bij diverse plantenkwekerijen en bij tuinbouwtoeleveranciers in commerciële functies.

Behoefte in de sector
Na al die jaren was het tijd geworden om die opgedane kennis te bundelen en een eigen bedrijf te starten. In 2013 is Dirk-Jan gestart met het bedrijf: DJ Products. Een bedrijf wat het exclusieve dealerschap van het bindsysteem The Tom-System in Nederland had. DJ Products heeft dat met groot enthousiasme en bevlogenheid opgepakt. Dirk-Jan zag dat er behoefte was aan een pragmatische partij met een oplossingsgerichte aanpak. Dat heeft hij verder uitgebouwd en daar heeft hij naam in gemaakt. Maar ook werd de kennisbehoefte steeds belangrijker; kennis van de markt, de tuinbouw en van de producten en hun toepassingen. Die combinatie is een sterke formule gebleken; een daadkrachtige sparringspartner met een uitgebreid kennis-netwerk.

Door het dealerschap voor The Tom-System in Nederland, is het bedrijf goed op de kaart gezet. Nu, ruim twee jaar later en inmiddels ook actief buiten Nederland, is het tijd voor een verstevigde positionering, een nieuwe naam met bijpassend logo en uitstraling, maar met dezelfde service en kennis die u van ons gewend bent. We gaan verder als Hortiware en bieden innovatie in de glastuinbouw.

Onze visie
Hortiware draagt bij aan een toekomstbestendige tuinbouw in Nederland. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen en positioneren van duurzame kwaliteitsproducten. Dat kan zijn door onder andere meer milieuvriendelijke producten te gebruiken en producten te verkopen van een hogere kwaliteit en met een langere levensduur.

“Klanten stellen het persoonlijke contact op prijs. Ik rijd het liefste gewoon even langs om mee te kijken in de kas.”

Dirk-Jan Haas: eigenaar Hortiware

Duurzaamheid is uitgangspunt

Met de jarenlange ervaring in de glastuinbouw hebben we een bepaalde visie ontwikkeld en hebben we veel kennis opgedaan. We zien de rendementen bij de telers onder druk staan waardoor er, bij afname van handelsgoederen en DPM’s door de teler, nog te veel gekeken wordt naar de aanschafprijs. Wij focussen op kwaliteit en duurzaamheid en zien dat die verhoogde opstartkosten zichzelf terugbetalen en juist tot forse besparingen aan het einde van het jaar leiden. Bij elk project beoordelen we of de gekozen aanpak en producten de juiste zijn. Zo zien we nog steeds veel plastic in het gewas terwijl de composteerbedrijven hier strenger in worden. Er worden alternatieve (duurdere) bewerkingsmanieren aangeboden voor het composteertraject om het gewas van het plastic te ontdoen. Wij bieden telers de oplossing met ons bindsysteem The Tom-System. The Tom-System werkt met metalen ringen welke eenvoudig uit het oude gewas gefilterd kunnen worden met behulp van een magneet om vervolgens omgesmeed te worden met het oude ijzer.

Onze producten besparen u tijd en geld

Wij willen niet alleen maar verkopen, nee we willen vooral producten verkopen waar een klant meer rendement mee behaalt en kosten mee kan besparen; dat is ons streven. Neem als voorbeeld ons bindsysteem The Tom-System. Dit was het product waar we ooit mee gestart zijn en wat zo succesvol is dat het areaal zich nog steeds uitbreidt, verder ontwikkelt en meerdere teelten kan bedienen; van sierteelt tot groenteteelt. Klanten die ons bindsysteem gebruiken, plukken hier dagelijks de vruchten van; er wordt bespaard op arbeid, en dus op tijd en kosten, maar ook op afvalkosten en denk ook aan de geringe milieubelasting.

Altijd de nieuwste ontwikkelingen

“Waar anderen stoppen gaat het voor ons pas beginnen”. Als je dit durft te zeggen, dan kun je er vanuitgaan dat je tegen nieuwe ontwikkelingen aan loopt. Dit in combinatie met jarenlange ervaring met onder andere in de grond telen, substraat-teelten en het zelf toepassen van techniek in de praktijk, maakt dat we kunnen stellen dat we veel kennis hebben van en geïnformeerd zijn over de ontwikkelingen in de tuinbouw. Telers komen vaak met specifieke vraagstukken bij Hortiware. Denk bijvoorbeeld aan het inhoezen van Chrysanten in combinatie met het lostrillen van de takken op de lopende band. Kunnen we daar The Tom-System voor gebruiken? Of kunnen we ons bestaande touw niet beter inruilen voor bio-touw, wat heeft dat voor consequenties? En hoe halen we het meeste rendement uit het licht, wanneer geven we water en hoe vaak? Allemaal vraagstukken waar we graag voor langskomen en over meedenken.

Daarbij heeft Hortiware een omvangrijk kennisnetwerk met veel specialismen en zijn we altijd aanwezig op nationale en internationale beurzen. Kortom; we oriënteren ons graag in de breedte, maar ook in de diepte.

Voor alles een oplossing

Niet voor ieder vraagstuk of probleem ligt de oplossing direct voorhanden. Hortiware heeft echter door haar uitgebreide netwerk en het open benaderen van problemen, altijd de insteek en drang om oplossingsgericht te denken. We zijn praktisch en pragmatisch ingesteld waardoor we snel kunnen schakelen en creatieve oplossingen kunnen realiseren. En vaak komen we gewoon even langs, met eigen ogen zien wat er aan de hand is en ter plekke een oplossing bedenken. Of last-minute schakelen met een leverancier die toch nog ergens een voorraad heeft liggen waar we het probleem voor nu mee op kunnen lossen. “Geen probleem, dat regelen we, hoe dan ook” is ons motto.

Onze partners

Site by Alsjeblaft!